Svet
56 ogledov

Ugled Acapulca pod vprašajem

Policijska postaja
1/3
EPA
Župan Acapulca je izrazil skrb, da bi lahko nedavno množično posilstvo močno vplivalo na ugled turističnega mesta. Ta se namreč večinoma preživlja z dohodki, ki jim ga prinašajo turisti.

Po poročanju CNN je župan Acapulca Luis Walton zaskrbljen zaradi nedavnega posilstva turistk. Meni namreč, da bo vse skupaj verjetno močno vplivalo na podobo turističnega mesta, ki se preživlja pretežno s turizmom. Hkrati je obljubil, da bodo poiskali storilce tega dejanja. Javnost in žrtve pa je razburil z izjavo, da se takšne stvari dogajajo po vsem svetu. Za omenjene izrečene besede se je pozneje tudi javno opravičil.

Zamaskiranci posilili šest turistk

Zamaskirani in oboroženi moški so v ponedeljek v zgodnjih jutranjih urah vdrli v počitniški bungalov in posilili šest turistk. Žrtve so v bungalovu bivale skupaj s skupino moških. Te so napadalci pred napadom zvezali s telefonskimi kabli in trakci od kopalk. Posiljene turistke so bile stare od 20 do 34 let. Trenutno so pod zaščito mehiških varnostnih organov.

Eno žensko napadli dan prej

Posilstvo šestih turistk pa ni bil edini napad, ki se je ta teden pripetil v Mehiki. V ponedeljek so namreč prav tako napadli žensko, ki je bila verjetno turistka, saj je bila tako kot žrtve nastanjena v najeti hiši. Neznanci so jo napadli ob 2. uri zjutraj vzhodno od mehiškega mesta, katerega ugled je že tako omadeževan zaradi nasilja.

Hollywoodski brlog ogrožajo umori, povezani z drogo

Acapulco, ki leži v hribovitem mestecu Guerrera, je veljal za razmeroma varno mesto. Povečanje števila umorov, povezanih z drogo, in davčne težave, povezane z globalno finančno krizo, pa so močno vplivale na ugled tako imenovanega Hollywoodskega brloga. Nekoč so ga obiskovali razni hollywoodski zvezdniki, kot sta Frank Sinatra in Elizabeth Taylor. Na medene tedne se je tja odpravil tudi nekdanji ameriški predsednik John F. Kennedy. Po grozovitih umorih, ki so prizadeli mesto Guerrera, pa ameriške in britanske vse pogosteje izdajajo varnostna opozorila turistom, ki tja potujejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.