Svet
29 ogledov

Ugrabili 234 šolark

Boko Haram Nigerija EPA
Starši trdijo, da je število ugrabljenih deklic v nigerijski vasi Chibok veliko višje, kot trdijo oblasti.

Oblasti so namreč pretekli teden sporočile, da so pripadniki skrajne islamistične skupine Boko Haram ugrabili 85 deklet. Starši trdijo, da je dejansko pogrešanih 234 deklet. Trdijo še, da so jih lokalne oblasti preprosto ignorirale, ko so jim prinesli seznam pogrešanih, ki so jih ugrabili 15. aprila.

Ugrabitev spremlja več nejasnosti in nenavadnih uradnih podatkov. Varnostne sile so sporočile pretekli teden, da so rešili vse, razen osmih deklic. Že naslednji dan so umaknili to obvestilo. Zatrdili so še, da intenzivno iščejo ugrabitelje, čeprav do zdaj niso rešili niti eno ugrabljenih deklet, ki so stare med 16 in 18 let.

Krvave roke ugrabiteljev

Skupina Boko Haram, katere ime v prevodu pomeni "Zahodno izobraževanje je grešno", je znana po svojih nasilnih napadih. Večkrat so že ugrabili šolarje v napadih na šole, še nikoli pa ugrabitev ni bila tako obsežna.

Izvajajo zelo smrtonosne napade – pretekli teden je v eksploziji na avtobusni postaji v Abuji, za katero je odgovorna skupina, umrlo 75 oseb, še 141 je bilo ranjenih. Letos so ubili že več kot 1500 oseb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.