Svet
2 ogledov

'Ugrabili' šefe

Trije od petih zajetih menedžerjev Žurnal24 main
Delavcem v francoski podružnici ameriške družbe Caterpillar v Grenoblu je prekipelo. Svoje vodstvo nameravajo zadrževati do novih pogajanj o odpuščanju.

Delavci že od dopoldneva v direktorjevi pisarni zadržujejo pet vodilnih v podjetju. "Menedžerje zadržujemo v direktorjevi pisarni. Nekoliko so osupli," je dejal predstavnik sindikata zaposlenih v tovarni Benoit Nicolas.

Pri tako skrajni obliki protesta nameravajo vztrajati, dokler ne bodo pristali na nova pogajanja glede odpuščanja 733 delavcev. Po besedah Nicolasa jih ne nameravajo zadrževati dolgo, saj naj bi bili blizu dogovora.

Policija je delavcem preprečila dostop do pisarn vodstva. © AFP

 


Skrajni izraz obupa
Delavci v dveh Caterpillarjevih tovarnah danes stavkajo že drugi dan. V Franciji je to sicer že tretji primer ta mesec, da so delavci za talce vzeli vodstvo podjetja. Motiv pa je bil v vseh primerih obup delavcev zaradi odpuščanja v luči finančne in gospodarske krize.

Policija doslej v dveh primerih, ko so delavci zajeli vodilne v podružnici ameriškega farmacevtskega giganta 3M in v družbi Sony France, ni ukrepala za osvoboditev zajetih menedžerjev, niti ni izrekla kazni ugrabiteljem.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.