Svet
9 ogledov

Ugrabitelju letala osem dni pripora

Egiptair Reševalni pas/Twitter
Ugrabitelj letala družbe EgyptAir je star znanec policije, so že včeraj sporočile oblasti iz Egipta. Na Cipru so mu danes odredili 8-dnevni pripor.

Tožilstvo na Cipru je medijem potrdilo, da je 52-letni osumljenec, ki ga je policija identificirala kot Seifa Edina Mustafo, obtožen za ugrabitev, nelegalno posedovanje eksploziva in grožnje z nasiljem.

Kot je znano, včerajšnja zgodba ugrabljenega letala z 72 potniki in člani posadke na krovu se je končala mirno, ko se je ugrabitelj predal. Policiste je vprašal, kaj naj bi naredil nekdo, ki "že 24 let ni videl svoje nekdanje žene in otrok, egiptovske oblasti pa mu to prepovedujejo".

Oblasti v Kairu so medtem potrdile, da je moški, ki je ugrabil letalo in ga z grožnjami preusmeril na Ciper, stari znanec policije; obravnavali so ga zaradi poneverbe, osumljen je bil več prevar in kraj ter več kaznivih dejanj, povezanih z drogo, poroča STA.

Nadaljna usoda moškega bo znana po pretečenem 8-dnevnem priporu.

Še vedno pa se na spletu kot požar širi fotografija 26-letnega Britanca Bena Innesa, ki pozira skupaj z nesrečnim ugrabiteljem. Svojo nenavadno potezo je pokomentiral za britanske medije: "Želel sem si le pobliže ogledati njegov eksplozivni pas. Če bi bila bomba prava, tako ali tako nisem imel česa za izgubiti. Preprosto sem pozabil na varnost in se trudil ostati vesel," je povedal mladi Britanec.

Bil je eden izmed sedmih ljudi, ki so z ugrabiteljem na letalu ostali do konca ugrabitve. Povedal je, da ugrabitelj ni imel nič proti fotografiranju. "Prosil sem članico posadke, da prevaja in ga vprašal, če bi se fotografiral z menoj. Skomignil je z rameni in rekel 'ok'. Nasmejal sem se, stopil poleg njega, stevardesa pa naju je fotografirala."

Kot je znano, ob predaji policiji se je izkazalo, da je bil ugrabiteljev eksplozivni pas lažen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.