Svet
26 ogledov

Ugrabitelju naprtili 977 točk obtožnice

Ariel Castro Reuters
Tožilstvo se je odločilo, da odvetnike Ariela Castra zasuje z obtožnicami, saj so uvodnim 329 točkam, za katere se je že izrekel kot nedolžen, dodali na stotine novih, vse do skupnega števila 977.

Spomnimo, 53-letni Ariel Castro je ugrabil tri dekleta in jih imel več let zaprte v hiši, kjer jih je mučil in posiljeval. Za ugrabljena dekleta bi bilo najbolje, da se tožilstvo s Castrovimi odvetniki dogovori za kazen dosmrtnega zapora namesto smrtne kazni, ki mu grozi, ker je eno od njih prisilil v splav s pretepanjem in stradanjem.

Zahvalile so se

Amanda Berry, Gina DeJesus in Michelle Knight so v začetku tedna na spletni strani YouTube objavile videoposnetek, v katerem se zahvaljujejo javnosti za vso podporo in denar, ki so jim ga nakazali. Vse tri so tudi zaprosile za spoštovanje pravice do zasebnosti.

Ugrabitev v 512 točkaj in posilstvo v 446 točkah

Novi sveženj obtožnic zajema 576 tipkanih strani in pokriva obdobje od avgusta 2002, ko je Castro ugrabil takrat 20-letno Knightovo, in vse do maja letos, ko so se dekleta rešila. Čeprav je ugrabil le tri dekleta, mu obtožnica očita ugrabitev v 512 točkah ter posilstvo v 446 točkah, in druge zločine.

Castro je po Knightovi naslednje leto ugrabil takrat 16-letno Berryjevo in leta 2004 takrat 14-letno Gino DeJesus. Dekleta je imel zaklenjena v svoji hiši in je z njimi počel, kar mu je padlo na pamet. Najhujše zlorabe je utrpela Knightova, ki je imela v času po rešitvi plastično operacijo obraza. "Šla sem skozi pekel in nazaj, ampak sem dovolj močna, da grem skozi pekel z dvignjeno glavo," v videoposnetku pravi Knightova in dodaja, da ne želi biti prežeta s sovraštvom, ampak se veseli svojega novega življenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.