Svet
7 ogledov

Ugrabitev dveh Srbov v Libiji

Libija EPA
Kot je za srbske medije potrdilo tamkajšnje zunanje ministrstvo, sta bila danes ob 13.30 v Libiji ugrabljena voznik in uslužbenec srbske ambasade. Prišlo je do streljanja, ugrabitev naj bi bila načrtovana.

Podrobnosti ugrabitve še niso znane, srbski mediji so o tem začeli poročati malo pred 16. uro popoldne. Kot je za srbski Kurir povedal srbski ambasador v Libiji Oliver Potežica, so na tamkajšnji ambasadi vsi ogroženi. “Hitro nam je potrebna pomoč!

Ugrabitelji so napadli kolono vozil, v kateri je bil tudi srbski ambasador. Prišlo je do streljanja, v katerem je bil ranjeni libijski državljan. Ugrabljena Srba sta bila v drugem avtomobilu. "Neznanci so ugrabili voznika Jovico Stepića in vezista Slađana Stankovića," je potrdilo srbsko zunanje ministrstvo.

Do ugrabitve je prišlo v mestu Sirt; kdo naj bi bil odgovoren zanjo, še ni znano. Srbski zunanji minister Ivica Dačić je na to temo že govoril z libijskim kolegom, o primeru so obveščene tako srbske kot libijske varnostne službe.

Primer, omenjajo nekateri srbski mediji, spominja na ugrabitev hrvaškega državljana Tomislava Salopeka, ki so ga islamski ekstremisti letos poleti usmrtili. Srba sta bila ugrabljena v mestu Sirt, ki ga obvladujejo ekstremisti Islamske države.

Komentarjev 1
  • maneken 21:21 08.november 2015.

    uslužbenka, ne uslužbenec....Slađana...