Svet
21107 ogledov

Ugrabljena: klicala policijo, a je niso jemali resno

Protesti v Bukarešti epa
V Romuniji protesti zaradi neukrepanja policije po izginotju dekleta ...

V romunski prestolnici Bukarešta se je v soboto zbralo več tisoč ljudi, ki so izražali nezadovoljstvo z odzivom policije na izginotje in domnevno smrt 15-letnega dekleta. Dekle, ki naj bi bilo ugrabljeno in kasneje umorjeno, je zaman klicalo na pomoč. Zaradi očitkov, da se policija ni pravočasno odzvala, je bil odstavljen vodja romunske policije.

Na sobotnem protestu je bilo tako med drugim slišati kritike na račun nesposobnosti policije in tudi pozive vladi, naj odstopi. Ljudje so ob obeležju, ki so ga naredili pred notranjim ministrstvom, polagali cvetje in prižigali sveče.

"Prihaja, prihaja!"

Dekle po imenu Alexandra so ugrabili v sredo, ko se je nameravala z avtoštopom vrniti domov v Dobrosloveni na jugu Romunije. V četrtek zjutraj je uspela trikrat poklicati številko 112 in sporočiti, da je ugrabljena. Pri tem je navedla informacije o tem, kje se nahaja, a policija njenega klica naj ne bi vzela resno, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Dekle je zakričalo "Prihaja, prihaja", preden je bila zveza prekinjena, je novinarjem povedal generalni direktor policije Ioan Buda, še preden so ga odstavili, še navaja AFP.

Romunski notranji minister Nicolae Moga je v petek pojasnil, da so Budo odstavili, ker so v danem primeru "potrebni drastični ukrepi". Sledile so odstavitev še več visokih predstavnikov policije, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Na policijo letijo kritike, da se je prepozno odzvala, da bi dekle pomagala rešiti. Dekletova družina policiji očita, da njenih pozivov ni vzela resno, policija pa odgovarja, da je bilo težko izslediti kraj, odkoder je klicala.

Policija domneva, da je dekle umrlo v rokah svojega ugrabitelja. Pridržala je 65-letnega moškega, potem ko so med preiskavo njegovega doma in vrta odkrili posmrtne ostanke in nakit, ki je pripadal dekletu. Moški vztraja, da je nedolžen, še navaja AFP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.