Svet
11 ogledov

Ugrabljeni Hrvat besen na policiste in novinarje

Igor Fehir Goran Kovačić/Pixsell
Štiriindvajsetletni Igor Fehir, ki je ušel ugrabiteljem, je jezen na policiste in novinarje. Na prve, ker so se do njega obnašali neprofesionalno, na druge, ker so si polovico zgodbe o njegovem izginotju izmislili.

Fehirja so 28. junija okoli 15. ure med kolesarjenjem ugrabili. V Benetkah je uspel pobegniti in poklicati na pomoč.

Nič ni rekel o policijskih uniformah

Fehir je zdaj že nekaj dni doma. Novinarji si seveda želijo izvedeti čim več o podrobnostih ugrabitve, vendar pa je študent medicine nanje zelo besen.

"Nikoli ni nihče omenil hrvaških policistov in uniform, kaj šele trgovcev z organi," je dejal za Večernji list. Mediji so namreč po tem, ko se je javil, navajali, da so ga ugrabili moški, oblečeni v policijske uniforme. Prav tako je zanikal, da je kadarkoli dejal, da so bili ugrabitelji trije, bila sta namreč samo dva.

Prav tako mu ni jasno, zakaj so mediji pisali, da je svoji družini po rešitvi poslal SMS-sporočilo. "Nihče od moje družine ni izjavil tega. Najprej sem poklical brata in dekle, nato še mamo," pravi Fehir.

V skrbeh

"Morate razumeti, da sem v zelo neugodni situaciji. Rešil sem se, vi pa od mene pričakujete, da vam razlagam podrobnosti, kot da sem osvojil kakšno športno tekmovanje," je v pismu Večernjemu listu med drugim zapisal Fehir.

Poudarja, da je še vedno zelo zaskrbljen za svojo varnost, saj imajo ugrabitelji njegovo osebno izkaznico.

Neotesani in neprofesionalni policisti

Po rešitvi je moral dogodek najprej pojasniti italijanskim policistom, kar je bilo zanj prav tako zelo grozljivo.

"Po dolgotrajnem zasliševanju me je začel komandir v Benetkah preklinjati, ker je moral zaradi mene delati v nedeljo. Njegov namestnik je dejal, da moja težava ni nič v primerjavi s težavami lačnih v Afriki in Indiji," je zapisal Igor. Na zaslišanju, ki je trajalo do štirih zjutraj, je bila namreč prisotna prevajalka, policisti pa se niso zavedali, da precej dobro razume italijansko – zato tudi ve, da je prevajalka storila številne napake. Nezadovoljen je tudi z delom hrvaške policije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.