Svet
7 ogledov

Ugrabljeni libijski premier že na prostosti

Ali Zeidan Reuters
Po nekaj urah je libijski premier že na prostosti.

Oborožena skupina je davi ugrabila libijskega premierja Alija Zeidana in ga odpeljala na neznan kraj, je po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočila libijska vlada. Premierja naj bi po neuradnih navedbah odpeljali iz hotela v Tripoliju, kjer prebiva.

"Zeidan je osvobojen, vendar zaenkrat še ne poznamo podrobnosti v zvezi z osvoboditvijo," je nekaj ur po ugrabitvi dejal libijski zunanji minister Mohamed Abdelaziz.

Aretiran ne ugrabljen

"Premierja Zeidana je skupina oboroženih nekdanjih upornikov iz neznanega razloga odpeljala na neznan kraj," piše v sporočilu vlade.

Skupina nekdanjih libijskih upornikov Operativna celica revolucionarjev je prek Facebooka sporočila, da so premierja "aretirali po nalogu državnega tožilca in v skladu z libijskim kazenskim zakonikom".

Omenjena skupina načeloma odgovarja ministrstvoma za obrambo in za notranje zadeve, pojasnjuje francoska tiskovna agencija AFP.

Do ugrabitve je prišlo pet dni po tistem, ko so ameriške posebne enote v Libiji ujele domnevnega vodjo teroristične mreže Al Kaida Abuja Anasa al Libija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.