Svet
3514 ogledov

Ugrabljeno manekenko prodajal za 300 tisoč evrov

internet Shutterstock
20-letno britansko manekenko ugrabili v Milanu. Ograbitelj jo je na temnem spletu poskušal prodati za 300 tisoč evrov.

20-letno Britanko so iz Pariza zvabili v Milano na lažno snemanje, ji omamili in jo ugrabili. V opuščenih pisarnah je bila ujetnica en teden, poroča Daily Mail.

Britansko manekenko so prodajali na spletni dražbi, je sporočila italijanska policija. Identitete 20-letnice niso razkrili, eden od ugrabiteljev pa naj bi bil 30-letni Poljak Lukasz Herba, ki živi v Veliki Britaniji.

Omamili so jo s ketaminom ugrabitelji pa je zahtevali 50 tisoč evrov, da bi jo osvobodili. Ali je bilo to pred idejo o dražbi ali potem, ko ni uspela, policija ne poroča. Če bi policiji povedala, kaj se je zgodilo, so ji grozili s smrtjo. 

Kako je bila rešena, ni uradno znano, nekateri italijanski mediji poročajo, da so jo ugrabitelji izpustili, ker ima dvoletnega otroka.

Policija sodelavce prijetega Herbe še išče.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žvižgač 19:15 05.avgust 2017.

    Ograbitelj jo je na temnem spletu poskušal prodati za 300 tisoč evrov. 20-letno Britanko so iz Pariza zvabili v Milano na lažno snemanje, ji omamili in jo ugrabili. V opuščenih pisarnah je bila ujetnica en teden, poroča Daily Mail. Tečaj ...prikaži večj pravopisja vam bo prav prišel.