Svet
11 ogledov

Uhajalo pri še eni japonski nuklearki

Jedrska elektrarna v Curugi. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Na Japonskem zaznali manjše uhajanje radioaktivnosti tudi iz elektrarne na zahodni obali. Zaradi ranljivosti pa bodo začasno zaprli eno od nukleark.

Včeraj je v jedrski elektrarni Curuga na zahodni obali Japonske prišlo do manjšega uhajanja radiacije, pri čemer pa naj ne bi prišlo do nevarnosti za ljudi in okolje. Podjetje, ki ima elektrarno v lasti, sedaj preiskuje vzroke za izpust radioaktivnosti. V nuklearki je do radioaktivnega izpusta prišlo že pred tednom dni. Radioaktivne snovi so odkrili v vodi za hlajenje reaktorja.

Drugo podjetje pa bo danes odločalo o zaprtju ene od jedrskih elektrarn v središču Japonske. Za ukrep naj bi se odločili, ker naj elektrarna ne bi bila dovolj zaščitena v primeru naravnih nesreč. Zaprtje naj bi bilo začasno, želijo pa zgraditi zid, ki bi elektrarno ščitil pred cunamijem, ter narediti nekatere druge spremembe.

Ocenjujejo, da bi ta gradnja trajala do dve leti. Tako dolgo zaprtje nuklearke bi prizadelo po marčevski katastrofi že tako oslabljeno dobavo elektrike na Japonskem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.