Svet
18 ogledov

Ujeta najbolj iskana ženska v ZDA

Otroški čevelj Shutterstock
Ameriški zvezni šerifi so ujeli Janet Barreto, ki se je pet let izmikala roki pravice. Iskali so jo, ker sta z možem Ramonom mučila otroke in pri tem ubila dve leti staro posvojenko.

Janet Barreto je z možem Ramonom v letih 2005 in 2006 večkrat odpotovala v Gvatemalo in tam preko agencije za posvojitev kupila več otrok. Otroke sta pripeljala v ZDA in jih zlorabljala. Med drugim sta jih redno pretepala, privezovala na posteljo, jim držala glave pod vodo, jih premalo hranila ter silila spati na deskah. Leta 2008 je od tovrstnih zlorab umrla dveletna deklica, ki sta jo posvojila.

Po aretaciji sta bila nekaj časa v zaporu, nato pa so ju po plačilu varščine izpustili. To sta izkoristila, da sta pobrala šila in kopita ter pobegnila. Zakonu sta se izogibala kar pet let oziroma vse do ponedeljka, ko so ju prijeli v nekem trgovinskem centru. Janet Barreto je tudi po aretaciji zanikala svojo identiteto, a so jo z odvzemom prstnih odtisov v zaporu utišali.

Zakonski par bo sedaj nekaj časa v zaporu v Portlandu v zvezni državi Oregon, nato pa ju bodo izročili nazaj v Mississippi oziroma v okrožje Union, kjer nanju čaka šerif Jimmy Edwards. Ta je za medije izjavil, da so bila njuna dejanja grozljiva in vsega zaničevanja vredna, sedaj pa ju bo doletela pravična kazen.

Komentarjev 1
  • Ziher 15:34 15.avgust 2014.

    V Sloveniji pa je trenutno najbolj znana Slovenka bila ujeta na laži, da se ni samokandidirala za evropsko komisarko.