Svet
3 ogledov

Ujetih skoraj 400 ljudi

1/9
Žurnal24 main
Tajfun Megi, ki se vztrajno bliža obali Kitajske, je do sedaj terjal 26 žrtev. Na Tajvanu je zaradi plazov ujetih okoli 400 ljudi.

Dva avtobus kitajskih turistov sta potovala ob obali v provinci Ilan na Tajvanu, v kateri se je sprožilo najmanj sedem plazov. Stika z enim od avtobusov, na katerem je 19 potnikov, nimajo. Potniki z drugega avtobusa poročajo, da pogrešajo voznika in vodiča, medtem ko sami niso bili poškodovani.

Zaradi plazov je na cestah ostalo ujetih okoli 30 kombijev. Enega od njih je zadela velika skala, a pri tem ni bil nihče ranjen. V akcijo reševanja obeh avtobusov in 360 drugih turistov, ki so ostali ujeti zaradi plazov, so vključeni tudi vojaški helikopterji. Omenjenih 360 turistov ni v neposredni nevarnosti.

Najhuje prizadeto območje na Tajvanu je 150 kilometrov jugovzhodno od Taipeja. Evakuirali so več kot 2500 prebivalcev, več metrov vode pa je zalilo številne kmetijske površine.

Število žrtev na Filipinih naraslo
Na Filipinih je v tajfunu po pisanju AP umrlo 26 ljudi, poškodovanih je na tisoče domov. Po zadnjih podatkih je škode za 125 milijonov evrov. S helikopterji ameriške vojske so prizadetim na obalnem območju dostavili hrano, šotore in vse nujne zaloge.

Megi naj bi predvidoma jutri dosegla južno obalo Kitajske. Iz province Fujian so že evakuirali 161.800 prebivalcev. Ribičem je bilo naročeno naj ostanejo na kopnem. Pripravili so že okoli 200 stavb, ki naj bi služile kot zatočišča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.