Svet
1739 ogledov

Ukradel ji je kolo, zato mu ga je ona nazaj

ukradeno kolo Jenni K. Morton-Humphreys Facebook @Jenni K. Morton-Humphreys
Neznanec je 30-letni Jenni Morton-Humphreys ukradel kolo. Prijatelj ga je izsledil in sledil je pravi mali podvig.

Jenni Morton-Humphreys je na Facebooku objavila, da ji je nekdo ukradel kolo in prosila znance za pomoč, če bi ga kdo kje opazili. Ni minilo dolgo, ko jo je neki drug kolesar obvestil, da se kolo prodaja med oglasi. 

Jenni je zato skovala načrt. O svoji ideji je obvestila tudi policijo, ki pa ji pri akciji ni pomagala. Odsvetovali so ji, češ da naj bi bila takšna akcija preveč tvegana. 

Moški, ki je opazil oglas, je poklical na številko v oglasu in povedal, da se "sestra" zanima za nakup. S prodajalcem sta se dogovorila za srečanje. 

Jenni je skupaj s prijateljem, ki je hodil pred njo, da prodajalec ne bi posumil, da sta skupaj, šla na ogled kolesa. Takoj, ko ga je videla, je vedela, da je to njeno kolo. "Pretvarjala sem se, da me zanima in postavljala neumna vprašanja. Rekla sem, da je sedež previsoko in vprašala, če bi ga lahko preizkusila," je o svojem načrtu razkrila Jenni. Poskrbela je, da s seboj ni imela nič vrednega. V rokah je držala samo zavojček cigaret in ključe. "To sem dala prodajalcu, ko sem sedla na kolo. Takrat sem se samo odpeljala in vrtela pedala, kolikor hitro se je dalo." Zaslišala je nekoga zavpiti, da se ne bo vrnila. 

Presenečeni prodajalec je moškemu, ki se je dogovoril za srečanje, poslal sporočilo, v katerem mu je zapisal, da mu je dolžan denar. V odgovor pa mu je poslal sporočilo, naj se iz te lekcije kaj nauči in da mu je ukradla tisto, kar je on ukradel njej. 

Jenni je dejala, da jo je bilo nekaj časa strah, ker ne pozna dobro območja, kjer sta se s prodajalcem sestala. Ko je pripeljala do krožišča, kjer je pot vodila v center mesta, si je oddahnila. V smehu pa je dodala, da se je iz vsega skupaj izcimila še ena dobra stvar. Tatovi so na kolesu celo popravili sprednjo luč. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.