Svet
27 ogledov

Ukradene osebne podatke prodala za osem milijonov

Severnokorejski telekom EPA
Ukradla sta 12 milijonov imen, davčnih številk, telefonskih številk, naslovov in številk bančnih računov, podatke pa nato prodala marketinškim podjetjem.

Južnokorejska policija je aretirala dve osebi, ki naj bi iz tamkajšnjega telekomunikacijskega podjetja ukradla podatke o 12 milijonih naročnikov. Z njimi naj bi na črnem trgu iztržila več kot 11 milijard južnokorejskih vonov oziroma okoli osem milijonov evrov.

Osumljenca sta februarja vdrla v spletno stran podjetja Korea Telecom, drugega največjega telekomunikacijskega operaterja v državi. Iz nje sta po navedbah policije ukradla 12 milijonov imen, davčnih številk, telefonskih številk, naslovov in številk bančnih računov, podatke pa nato prodala marketinškim podjetjem.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, gre za že drugo množično krajo podatkov Korea Telecoma. Predlani so hekerji namreč ukradli in preprodali osebne podatke o več kot osmih milijonih naročnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.