Svet
10 ogledov

Ukradli cevi, pacienti ostali brez kisika

Lopovi so ukradli bakrene cevi, ki so s kisikom oskrbovale pljučni oddelek srbsk Žurnal24 main
Lopovi so ukradli bakrene cevi, ki so oskrbovale pljučni oddelek srbske bolnišnice. Brez kisika so ostali celo bolniki, ki so prestajali operacijo. Osebje jih je rešilo s kisikom iz jeklenk.

Brezobzirni tatovi so se prikradli v klet bolnišnice v Novem Pazaru in ukradli za 20 metrov bakrenih cevi, ki so v prostore pljučnega oddelka dovajale kisik za bolnike. Zgodilo bi se lahko celo najhujše, saj je kisika zmanjkalo tudi tistim, ki so prestajali zahtevne operacije. Po zaslugi hitrega posredovanja osebja so pacientom začeli dovajati kisik iz jeklenk, ki so jih imeli na zalogi. Zaradi majhne zaloge jeklenk so na pomoč poklicali pristojne službe.

"Bilo je dramatično. Čeprav je bilo mobilizirano celotno osebje bolnišnice, smo komaj uspeli priskrbeti kisik tistim, ki so ga najbolj potrebovali," je za srbski časnik Press povedal direktor bolnišnice Avdo Ćeranić. "Če možgani ostanejo brez kisika, lahko pride do resnih zapletov, izključena pa ni niti smrt," doda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.