Svet
11 ogledov

Ukradli diamante, vredne 350 milijonov evrov

Diamanti Reuters
Neznanci so obkolili kombi, ki je zlato in diamante pripeljal do letala, na katerega bi morali blago naložiti.

Na bruselskem letališču Zaventem se je sinoči zgodil filmski rop, v katerem so neznanci odnesli zlato, diamante in denar. Čeprav je bilo sprva rečeno, da je skupna vrednost ukradenega več kot 350 milijonov evrov, so s tožilstva kasneje sporočili, da je bilo ukradenih 120 mošnjičkov diamantov, katerih vrednost naj bi bila okoli 50 milijonov dolarjev oziroma 37,4 milijona evrov.

Rop se je zgodil med nalaganjem prtljage, med katero je bila tudi dragocena pošiljka, na letalo, ki bi moralo poleteti proti Zürichu. Do zavarovanega kombija sta se pripeljala dva avtomobila, v katerih je bilo osem oboroženih mož. "Moški so imeli orožje in so bili zamaskirani. Streljanja ni bilo in na srečo ni bil nihče ranjen," je za Reuters povedal predstavnik bruselskega tožilstva. Vse skupaj naj bi se končalo v slabih treh minutah.

Avtomobila sta na letališče pripeljala z veliko hitrostjo, prebila ograjo okrog letališča in po ropu izginila neznano kam. Policija je sicer že našla kombi, ki so ga po ropu zažgali.

Komentarjev 1
  • Mr.Bean 14:37 19.februar 2013.

    upam da so rop izvedli naši bančniki za pokrit izgube.