Svet
114 ogledov

Ukradli lamo in jo peljali naokoli

Lama Serge
1/2
Twitter/@x_cappelaere
Lama Serge ima za seboj divjo noč. Pet opitih mladeničev ga je "osvobodilo" iz cirkusa in vzelo s seboj.

Cirkuška Lama Serge je postala prava spletna senzacija. Zahvali se lahko petim mladeničem iz  Bordeauxa, ki so v četrtek v zgodnjih jutranjih urah opiti zapustili nočni klub. Na svoji poti domov so naleteli na cirkus. 

"Šli smo v cirkus in se igrali z živalmi. Končalo se je tako, da smo lamo vzeli s seboj," je za BFM TV dejal Matthieu, eden od fantov. Lama naj bi jim sledila kot pes na povodcu. Celo ko so prišli do tramvaja, se Serge ni prav nič obotavljal. "Skočil je na tramvaj brez težav, sledili smo mu in se peljali z njim in ostalimi potniki," je še dejal Mattieu.

Ko pa je opazil sprevodnika, je postal nervozen. "Začel se je premikati po tramvaju, nismo ga mogli zadržati. Sprevodnik ga je prisilil, da je izstopil in ga privezal za ograjo," nadaljuje mladi Francoz.

Peterica je lamo pustila kar na postaji in odšla, a so jih kaj kmalu našli policisti.

Ni se mu zdelo smešno

Čeprav se prigoda zdi marsikomu smešna, pa je povsem drugačnega mnenja direktor cirkusa John Beautour. "Morali bi se zavedati, da bi se lahko končalo zelo slabo za vse vpletene," je dejal za BFM TV. Napovedal je, da bo vložil ovadbo. Zaradi pozitivnega in množičnega odziva javnosti je kasneje svojo grožnjo umaknil.

Kolikšna je podpora dokazuje tudi to, da je več kot 700.000 ljudi podpisalo Facebook peticijo, ki poziva, naj ponočnjakov ne doleti kakšna kazen.

In Serge? Očitno je bil povsem zadovoljen z nočnim izhodom in še isti dan popoldan je lahko izvajal svojo običajno točko.

Komentarjev 1
  • BenX 22:10 04.november 2013.

    drama lama