Svet
5 ogledov

Ukradli za milijon javorjevega sirupa

Javorjev sirup Shutterstock
Proizvajalci javorovega sirupa v Kanadi so se znašli v nezavidljivem položaju, saj so jim tatovi iz skladišča v Quebecu ukradli za več milijonov evrov tega sladkega sirupa.

V ogromnem skladišču, kjer se je zgodila tatvina, proizvajalci sicer hranijo tudi do 4,5 milijona kilogramov javorovega sirupa v vrednosti 24 milijonov evrov. Iz Federacije quebeških proizvajalcev javorovega sirupa so sporočili, da so tatvino odkrili prejšnji teden med rutinsko inventuro, ko so našli prazne sode v skladišču. V federaciji predvidevajo, da so sode spraznili tatovi, sirup pa nato prodali na črnem trgu.

Ukradli sirupa za milijon

Kanadska policija preiskuje tatvino in domneva, da je ukraden sirup vreden več milijonov evrov. Izvršna direktorica federacije Anne-Marie Granger Godbout je povedala, da ni nič neobičajnega, če posameznemu proizvajalcu sirupa ukradejo zaloge, vendar je dodala, da je večmilijonska kraja sirupa "nenavadna".

"Tokrat se je prvič zgodilo kaj takšnega. Doslej še nismo bili priča tako obsežni kraji," je dejala Godboutova in dodala, da kraje niso odkrili takoj zaradi velikosti skladišča.

Prizadela bo proizvajalce

Kraja bo verjetno krepko prizadela kanadske proizvajalce sirupa, ki tri četrtine svoje proizvodnje izvozijo v ZDA, kjer so imeli letos zaradi neugodnih podnebnih razmer slabo letino in se je povečalo povpraševanje po kanadskem sirupu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.