Svet
12049 ogledov

Ukrajinski droni napadli Moskvo, zaprli letališče

Napad z droni na Moskvo
1/4
Epa
Rusija je Ukrajino obtožila napada z dronom na Moskvo. Poškodovani sta bili dve zgradbi. Za krajši čas so zaprli eno od mestnih letališč.

Nad okrožjem Odintsovo, zahodno od središča mesta, je bil sestreljen ukrajinski dron, dva druga pa sta bila nevtralizirana, vendar sta strmoglavila na poslovni stavbi in poškodovala pisarne, trdi rusko obrambno ministrstvo. Ena oseba naj bi bila pri tem poškodovana, poroča ruska državna tiskovna agencija Tass.

Ukrajinske oblasti incidenta niso priznale.

Župan Moskve Sergej Sobjanin je dejal, da sta bili poškodovani fasadi dveh poslovnih stavb. Z letališča Vnukovo, jugozahodno od središča mesta, so bili za kratek čas prekinjeni leti, prihajajoča letala pa so preusmerili na druga letališča. V izjavi za javnost je obrambno ministrstvo navedlo, da je bil "poskus terorističnega napada preprečen".

Napad z droni na Moskvo | Avtor: Epa Epa

Napad z brezpilotnim letalom v zgodnjih nedeljskih urah je zadnji, za katerega je Moskva okrivila Kijev. V ponedeljek so ruski uradniki sporočili, da je ukrajinski dron padel blizu zgradbe obrambnega ministrstva. Moskva, ki leži približno 500 kilometrov od ukrajinske meje, je bila le redko tarča napadov, odkar je Rusija februarja 2022 začela obsežno invazijo na Ukrajino.

Medtem so ukrajinski uradniki sporočili, da je v ruskem raketnem napadu na mesto Sumy na severovzhodu države ena oseba umrla, pet pa je bilo ranjenih.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 47
  • Kmodri 20:32 30.julij 2023.

    Čet eno !eto Lutkarja ne bo več na oblasti. Rusija bo razdeljena na Moskovije do Urala. Za Uralom bo Rusija, na vzhodu današnje Rusije pa Kitajska provinca!

  • janči 18:27 30.julij 2023.

    Ah ti ubogi in nedolžni Ukrajinci. Nikoli nič krivi, na koncu se pa vedno izkaže, da so prav oni zakrivili vsa grozodejstva,ki se dogajajo v tej operaciji. Seveda ni, da bi vse metal v en koš, ampak glede na njihovo ...prikaži več dobro infiltrirano strategijo - zasovražiti in iztrebiti vse rusko, se sploh ne čudim, da se ta sprevržena ideja vse bolj širi po Ukrajini.

  • tamara8 14:40 30.julij 2023.

    Kako voditi mirovne pogovore z napadalcem, ki te obtožuje da se braniš? Perverzna logika!