Svet
707 ogledov

Ukrepe podaljšujejo do 10. januarja

Nemčija koronavirus Epa
Ker so še zelo daleč od obvladljivega števila primerov okužb, so v Nemčiji ukrepe za zajezitev širitve novega koronavirusa podaljšali vsaj do 10. januarja.

"Načeloma bodo stvari ostale takšne, kot so zdaj," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa po sestanku s predsedniki deželnih vlad dejala nemška kanclerka Angela Merkel. Nemčija je še vedno daleč od cilja manj kot 50 okuženih na 100.000 prebivalcev v obdobju sedmih dni, je opozorila Merklova.

Inštitut Roberta Kocha je v sredo sporočil, da so v zadnjem dnevu v Nemčiji potrdili 17.270 novih okužb, umrlo je 487 bolnikov s covidom-19, kar je največ od začetka pandemije.

V Nemčiji od 2. novembra velja delno zaprtje države. Zaprte so restavracije, lokali, kulturne ustanove ter telovadnice, zasebna druženja so omejena na največ pet oseb iz lastnega in še enega gospodinjstva. V večini trgovin veljajo stroge omejitve glede števila kupcev.

Med božično-novoletnimi prazniki bodo od 23. decembra do 1. januarja nekatere ukrepe omilili, dovoljeno bo druženje največ desetih oseb.

"Trenutne razmere so nesprejemljive, zato je nujno ukrepe podaljšati do 10. januarja," je po poročanju tujih tiskovnih agencij dejal predsednik bavarske deželne vlade Markus Söder, ki se je zavzel za dodatno zaostrovanje ukrepov. "Vprašanje je, ali lahko državo še dlje časa držimo v tem stanju polsna ali pa moramo razmisliti o tem, da ukrepe še zaostrimo," je dejal Söder, ki se zavzema za strogo zaprtje države.

Nemška kanclerka in predsedniki 16 nemških deželnih vlad bodo razmere ponovno ocenili 4. januarja.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 2
  • Avatar ovca
    ovca 11:05 03.december 2020.

    do 10. januarja? Katerega leta? 2021? Le zakaj ne verjamem. Pride cepivo? Še zadnji izdihljaji da poberete provizijo? Hmmmm, zakaj se mi zdi, da ne bo 2021 v igri? Vlada, eno vprašanje: Koliko časa mislite, da vas bomo še gledali? ...prikaži več Ker ugibate boljše kot baba kaco, prosim za natančen odgovor.... B*ANDA SKO*RUMPIRANA!