Svet
15069 ogledov

"Ukvarjajte se raje s covidom na Hrvaškem, ne pa z mano"

Kacin RTL RTL
Odločitev slovenske vlade so z zanimanjem spremljali tudi hrvaški mediji. Jelko Kacin je podal izjavo za tamkajšnji RTL.

Jelko Kacin je popoldne odgovoril tudi na nekaj vprašanj hrvaškega RTL-a. Med drugim je povedal, da je Hrvaška res na rdečem seznamu, vendar glede na to, da je soseda Slovenije, ima poseben status. Pojasnil je, da ima Hrvaška glede tranzita, dnevnih migracij zaposlenih na obeh straneh meje, učencev, ki se vračajo v šolo, status kot da bi bila v teh ozirih še vedno rumena. Dodal je, da v kolikor gre za službeno potovanje, ne gre v isti režim, mora pa se potnik vrniti v roku 24-tih ur. 

Odgovarjal je tudi na vprašanja, ali bi Hrvaško razdelili na posamezne regije, pri čemer je bil jasen, da se situacija na Hrvaškem žal tako hitro slabša, da to niti nima smisla niti ni možno. 

Na vprašanje, ali se bo Hrvaška avtomatsko vrnila na rumeni seznam, če bodo imeli pod 40 okužb na sto tisoč državljanov, je Kacin odgovoril, da ne avtomatsko. "Ta trend je možen, upamo, da se bo to kmalu zgodilo, vendar to ni možno pred sedmimi ali štirinajstimi dnevi." 

Novinar ga je na koncu vprašal še, ali ni hinavsko, da govori o dramatični situaciji na Hrvaškem, hkrati pa letuje na svojem vikendu na Krku, je Kacin poudaril, da ne letuje več. "Vendar številke so vaše, ne moje. Res je, bil sem na Krku prejšnji teden, danes ste na rdečem seznamu. Kot vladni govorec sem prvi, ki moram to spoštovati. Dobronamerno bi vam predlagal, da se ukvarjate s covidom na Hrvaškem, ne pa z menoj. Če je komu v interesu, da vam gre bolje, sem to jaz, kot vladni govorec vaše sosede, s katero ima odlične odnose." 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Neprilagojen 08:14 21.avgust 2020.

    Vse slovence, ki so lasnitniki neprimičnin v tujini in lastniki bančnih računov v tujini je potrebno kazensko obravnavati, če ne celo izgnati. Ja večina levih in desnih oblasnikov in račune v tujini, da lahko perejo denar. In večina naših levi ...prikaži več ali desnih oblastnikov ima neprimičnine v tujini, da lahko "pobegnejo".

  • 893013820ee00f6d7f0f6e7ff02849229c05d5dd 07:21 21.avgust 2020.

    Kar seješ, to žanješ.

  • Avatar jate
    jate 06:50 21.avgust 2020.

    zal je tako ,da medicinska stroka mora ubogat,kar politika laja...