Svet
23 ogledov

Ulice Beograda zavzeli podporniki Radovana Karadžića

Protesti Karadžić Beograd Pixsell
V podporo nekdanjemu predsedniku Republike Srbske Radovanu Karadžiću, ki je bil danes v Haagu obsojen na 40 let zapora, so ulice Srbske prestolnice zavzeli njegovi podporniki.

Glavni govorec na zborovanju je radikalec Vojislav Šešelj, ki je ljudem dejal, da bodo na volitvah, ki bodo v Srbiji čez natanko mesec dni, izbirali med Evropsko unijo, ki je tradicionalna sovražnica Srbije in Rusijo.

 "Narodu se ne bo težko opredeliti; na eni strani so radikalci, patrioti, hrabri in odločni ljudje, ki želijo državo izvleči iz krize, na drugi strani pa so simpatizerji z Evropsko unijo," je dejal Šešelj.

Srbske oblasti poziva, da naj takoj zahtevajo ukinitev haaškega sodišča in izročitev vseh obtoženih srbskih državljanov. 

Radovan Karadžić je, tako Šešelj, obsojen le zato, ker je Srb. 

"To je sodba srbskemu narodu in srbski zgodovini. Haaški tribunal nam kroji novo zgodovino," je še poudaril Šešelj in dodal, da želijo haaški tožilci za vsa grozote na Balkanu obtožiti Srbe. 

PREBERITE ŠE:

Na mitingu, ki so ga poimenovali "Narodni upor proti Vučićevem režimu" so zbrani nosili zastave, prižigali bakle, v rokah držali napise: Z vero v goba za svobodo ali smrt, veliko je bilo tudi podob Ratka Mladića in Radovana Karadžića, ki sta za mnoge Srbe narodna heroja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • malonaokoli 08:17 26.marec 2016.

    ne glej k sosedom, imamo doma sredi Ljubljane že lep primerek kako nastaja vojna...tako da v osrčje katoliške dežele postaviš največji muslimanski učni center last Katarcev. čez 20 let se bodo pa spraševali...od kod morilci in teroristi v Sloveniji ? ...prikaži več? tukaj se bodo učili novi rodovi vahabitov, ker si noben pezde v slovenistanu ne bo upal pregledat vsebine od učiteljev.

  • malonaokoli 08:11 26.marec 2016.

    vi lahko kričite kolikor hočete, Radovan ne bo nikoli več prišel med vas iz zapora...samo še v krsti. Bravo !

  • Avatar Leon
    Leon 14:58 25.marec 2016.

    Če je Srbija demokratična država naj zapre vse tiste ,ki spodbujajo nestrpnost do drugih in zanikajo žrtve v BiH !