Svet
25936 ogledov

Umag: Kot da gre za orkan

Umag nevihta Facebook
Hrvaška je bila popoldne deležna močnejših vremenskih udarcev kot Slovenija.

Kot poročajo tamkajšnji portali je že več dni napovedano poslabšanje vremena popoldne doseglo Hrvaško. Nevihtno vreme, ki ga spremljajo močne padavine, grmenje, ponekod tudi toča, je najprj doseglo Istro. 

Istramet na svoji Facebook strani poroča, da je na severozahodu in zahodu polotoka zabeležen močan veter, ki je zruval številna drevesa in prometne znake. 

Veliko škodo je vreme povzročilo v Umagu. Kot nakazujejo posnetki so zruvana številna drevesa, poškodovani so avtomobili uničena je mestna tržnica. Pihal je veter s hitrostjo 150 kilometrov na uro, ljudje so poročali, da je bil občutek, kot da je po mestu divjal orkan. 

Nevrijeme u Umagu

Najžešći video iz Umaga do sada, ovako je bilo u CENTRU OLUJE...Kao da je prošao uragan, brzina vjetra vjerojatno je bila oko 150 km/h. Video: Eni Gere

Posted by IstraMet on Monday, August 3, 2020
Nevrijeme u Umagu

Umag, Stella Maris - trenutak kada vjetar ruši stabla. Video: Maja O. Slabe

Posted by IstraMet on Monday, August 3, 2020

Nevihtni sestav je pot nadaljeval proti Karlovcu. Tamkajšnji Radio Mrežnica poroča o toči velikosti jabolka in o orkanskemu vetru, o katerem moči govori podatek, da je odnesel streho dugoreške mestne hiše na parkirišče, ki je bilo k sreči v tistem trenutku prazno. Iz širšega območja Karlovca in Duge rese poročajo o toči, poškodovanih avtomobilih in uničenih vrtovih. 

U zraku je bio par sekundi, malo ga je vitlalo pa sletio na parkiralište kod Radio Mrežnice🌪⛈😱

Posted by Radio Mrežnica on Monday, August 3, 2020

Hrvaško tudi tudi v naslednjih urah in jutri čaka spremenljivo in nestabilno vreme ter nižje temperature. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.