Svet
126 ogledov

Umazana resnica o hrenovkah

Meso Youtube
Nekdanji zaposleni v srbski mesni industriji Matijević je objavil posnetke, kako se v hrenovke in druge izdelke iz predelenage mesa daje pokvarjeno meso.

Mihajlo Čepi je posnetke objavil na družbenih omrežjih. "Zdaj boste videli, kako je Petar Matijević prišel do svojega silnega bogastva," začne s pripovedjo. 

Posnetek, ki si ga lahko ogledate spodaj, je v srbskem jeziku.  "Praktično vse, kar so nam vrnili, kar je imelo pretečen rok, vse kar smrdi in se ni prodalo. Vse to se zmrzne in v hladilnicah čaka na predelavo. Dod ase česen in sol, da se ne bi še bolj pokvarilo, če je pokvarjeno, se spere s kislino in se doda barvilo za meso, kar je prepovedano v EU in v Srbiji. Kadar pride inšpekcija, ki se mora napovedati, se skrije," je povedal nekdanji zaposleni. 

Čepi trdi, da se podobno dogaja tudi v drugih srbskih mesnopredelovalnih gigantih. 

S posnetki se ukvarja tožilstvo za organizirani kriminal. 

Komentarjev 23
  • Presvetli 08:54 05.februar 2016.

    Prejšnji teden sem podal postopek zoper Mercator na tržni inšpektorat za hrano,zaradi plesnive krače katero so prodajali v enem od njihovih nakupovalnih centrov!!Postopek je izredno smešen in zavajajoč!Če boste poklicali,da pride inšpektor na mesto dogodka kar pozabite na dobrote?????Morate podat ...prikaži več pismen podatek in slike ter v naslednjih dneh se potem šef na tem tržnem inšpektoratu odloči poslat nekoga to pogledat!Do takrat pa to svinjarijo že umaknejo s police ali pa celo prodajo!Nastavljeno imajo tako,da lahko veliki centri delajo kar hočejo!!Podajte eno pritožbo čez en artikel kateri je na polici v razpadlem stanju boste debelo presenečeni kakšna je procedura!

  • Presvetli 08:47 05.februar 2016.

    Res zato pa so na naših policah plesnive stvaeri!Prepakirano v nove vrečke,ker je že bil pretečen rok živil!!Zato ničkolikokrat zasmrdi iz vrečke katero odpreš,če je vakumsko pakirano!!!Zelo zanimivo kako naši so pošteni hahahahahah!!!Kupujejo najslabšo kvaliteto živil katera je na prodaji ...prikaži več na veliko!!To kar naši kupujejo po najnižjih cenah Avstrijci in nemci nočejo uzet!Pri nas pa prodajajo kot da je A kvaliteta!!Idite malo v Avstrijo v nakupovalne centre boste videli razliko v živilih-kvaliteti!!

  • hpet 08:19 05.februar 2016.

    Kako ste vegani smešni in mislite da pa vi jeste tako zdravo. Brez skrbi, industrija se počasi že ozira tudi po vas. Zdravo ješ samo če si prideluješ zadeve sam. Dokler pa kupuješ v trgovskih verigah boš pa zmeraj dobil ...prikaži več tako ali drugače pridelano/predelano meso ali zelenjavo ali sadje.