Svet
47 ogledov

Umirajo zaradi večje zadnjice

Rajindra Narinesingh youtube.com
Nelegalni posegi: silikon iz trgovine z orodjem, rano zalepijo s sekundnim lepilom. Nekatere ženske za posledicami umrejo, drugim amputirajo ude.

Ko je mrtvaški oglednik zarezal v pokojno gospo Gordon iz ameriške zvezne države Georgie, se je iz nje vlilo veliko tekočine, "podobne silikonu", je povedal preiskovalec njene smrti. Gospa Gordon si je želela večjo zadnjico, kot ji jo je podarila narava. Prek spleta je spoznala posrednico, ki ji je obljubila, da bo težavo rešila s pomočjo silikonskih injekcij od strokovno podkovane osebe. Gordonova je poseg zaupala 53-letni Tracey Lynn Garner, aranžerki cvetja in notranji oblikovalki brez kakršnega koli zdravniškega znanja, in ji plačala 1.500 dolarjev (1.130 evrov) za popolnejšo zadnjico. Nekaj dni kasneje je umrla zaradi krvnih strdkov v pljučih.

Garnerjeva in 40-letna Natasha Stewart, zaposlena v industriji za  odrasle, ki je za posredništvo dobila 200 dolarjev (150 evrov), v Misisipiju čakata na sojenje zaradi povzročitve umorov zaradi izprijenosti in ravnodušnosti. 

Zbirajo se po hotelih

Ameriški zdravniki ne opravljajo injiciranja silikona, ponujajo pa dvig zadnjice ali vsadke. Povprečna cena posega vstavitve vsadka je 4.670 dolarjev (3.500 evrov), ki pa si ga težko vsi privoščijo. Ob nižjih cenah na črnem trgu jih veliko zamiži, ko gre za varnost. "Prepovedani kozmetični postopki so postali pogosti. Včasih se ljudje zberejo po hotelskih sobah in imajo nekakšne vbrizgovalne zabave," je povedal John Martin, plastični kirurg s Floride. 

Nekateri si silikon vbrizgajo tudi v obraz, kjer lahko nastanejo kot kamen trdi vozlički, ki pa jih je vseeno lažje odstraniti kot veliko količino silikona, vbrizganega v zadnjico. To je izjemno težko odstraniti, zato se mnogi zdravniki s tem ne ukvarjajo, vključno z Martinom. "Če je vbrizgano veliko silikona, se ta lahko premakne drugam. Lahko se spusti po nogi in jo je treba amputirati," je pojasnil kirurg.

"Palačinkasta rit"

"Od nekdaj sem si želela večjo zadnjico. V otroških letih so se iz mene norčevali, češ da izgleda kot palačinka," je povedala 46-letna Apryl Michelle Brown"Kot bi se mi prikazal bog. Nisem želela več biti palačinkasta rit," je bila Brownova srečna, ko je izvedela za nelegalne posege. Po nekaj injiciranjih so se začele komplikacije. Dobila je zatrdline in močne bolečine. Po pomoč je stopila k zdravniku, kjer so ji povedali, da ima v telesu industrijski silikon, ki je na voljo v običajni trgovini z orodjem. Po operaciji leta 2011 je skoraj umrla zaradi okužbe stafilokoka. Amputirali so ji obe roki in nogi. Danes Brownova na svoji spletni strani poskuša prepričati ženske, da so lepe, kakršne so: "Nikomur ne privoščim, da bi šel skozi to, kar sem preživela jaz."

Zgodbe, kot je njena, pa očitno ne odvračajo ljudi - predvsem žensk - ki so se v želji po zajetnejši oziroma zaobljenejši zadnjici pripravljene podvreči tako nevarnemu posegu, poroča AP. Spletni forumi za vzpostavitev nezakonitih postopkov pritegejo na tisoče odgovorov. O smrtih zaradi nelegalnih silikonskih injekcij poročajo iz Alabame, Georgie, Floride, Pensilvanije, Nevade in New Yorka. 

Zalepil jo je s superlepilom

Na Floridi na sojenje zaradi uboja čaka Oneal Ron Morris, ki mu je pokojna Shatarka Nuby za silikonske injekcije plačala 2.000 dolarjev (1.500 evrov). Njena teta, ki je bila prisotna pri nekaterih vbrizgavanjih, je policiji povedala, da je "rit po injekcijah zrasla pred njenimi očmi," rano pa je Morris zaprl s kosmi vate in sekundnim lepilom. Priznal je, da je silikon kupil v trgovini z orodjem. Nuby je za posledicami umrla lani v zaporu, kjer se je znašla zaradi uporabe ponarejenih kreditnih kartic, s katerimi si je med drugim tudi (po legalni poti) povečala prsi. V obtožnici piše, da je Morris ženskam zagotovil, da je snov, ki jo je vbrizgal v Nubyjevo, "popolnoma neškodljiva".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.