Svet
32 ogledov

Umirajoči bratec: "Takoj ga je začutil in z roko segel k njemu"

dvojčka tw
Sprva je jokal, ko so ga položili k bolnemu bratcu dvojčku pa se je čez njegov obraz razlezel nasmeh.

"Ta fotografija je nastala 11 dni po njunem rojstvu, ko sta se prvič dotaknila. Mason je takoj začutil Hawka in segel do njegove roke in se tako na široko nasmehnil. Misliva, da morate vsi, ki držite pesti za našega fanta, videti to fotografijo." To je čustven zapis staršev dvojčkov ob fotografiji, ki je nastala, ko sta se novorojenčka prvič srečala zunaj maternice.

Fotografija je nastala na noč, ko je bil Mason tisti, ki je bil razdražen in je potreboval tolažbo. Ena od medicinskih sester je predlagala, da ga položijo poleg Hawka. "To smo naredili in takoj, ko je ob sebi začutil Hawka je segel z roko k njemu in se začel smehljati. Oba sta vedela, da sta tam drug za drugega," razlaga mati. Žal pa je to edina skupna fotografija bratcev.

Hawk se je namreč rodil sprirojeno diafragmalno hernijo. Gre za izjemno redko stanje, ki se pojavlja pri manj kot kot 0,001 odstotkih novorojenčkov. Gre za okvaro trebušne prepone, ki se ni dobro zaprla, zaradi česar trebušni organi silijo v prsni koš. Posledično so ti organi slabše razvijajo in tako onemogočajo razvoj celemu otroku. Mnogo otrok po operaciji živi normalno.

Hawkovo stanje se je sprva izboljševalo, nato pa bistveno poslabšalo. Teden dni po nastanku fotografije, je Hawk umrl."Naša srca so danes užaloščena, naš mali mož je bil poklican domov, da bo skupaj z Jezusom. Odšel je mirno, zdaj ne trpi več. Prosim pustite nam čas za žalovanje."

 dezurni@zurnal24.si

 

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.