Svet
22 ogledov

Umor grškega novinarja

1/4
Žurnal24 main
Oboroženi neznanci so zjutraj pred njegovim stanovanjem v Atenah ubili grškega novinarja. 37-letni Sokratis Giolias je umrl za posledicami skoraj 20 strelov.

Trije napadalci so na 36-letnega radijskega novinarja Socratisa Giolasa izstrelili skoraj 20 strelov, nato pa z avtomobilom pobegnili neznano kam.

Fotografije tragičnega dogodka si oglejte TUKAJ.

Kot poročajo grški mediji, so morilci pozvonili na novinarjevih vratih in mu povedali, da mu je nekdo ukradel avtomobil, s čimer so ga zvabili iz stanovanja. Takoj ko je odprl vrata na ulico, so neznanci začeli streljati.

Stopil na prste veljakom
Po navedbah sodelavcev je bil Giolias tik pred izdajo obširne raziskave korupcije. Novinar je bil sicer direktor in novinar zasebnega novičarskega radia Thema FM, poleg tega pa je pisal izredno popularen novičarski blog, imenovan Troktiko.

"Nekdo je želel utišati izrednega raziskovalnega novinarja," je zatrdil Panos Sobolos, predsednik atenskega združenja novinarjev.

Teroristično dejanje?
Policija dodaja, da sta bili v napadu uporabljeni dve devetmilimetrski pištoli, kakršne običajno uporablja grška teroristična skupina Sekta revolucionarjev. Skupina je lani napadla televizijsko postajo v Atenah in takrat napovedala, da bodo njene tarče tudi novinarji, politiki in policija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.