Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Umor Mehičanke - preiskava znova na mrtvi točki

Umorjena Mehičanka Selena Margerito Graciano Maceda. MUP
Preiskava umora Mehičanke Selene Macedo je znova obtičala na mrtvi točki.

Po tem ko je srbska policija ovrgla sume, da bi 31-letno Mehičanko Seleno Macedo na hrvaškem Marjanu ubil Novosadčan Dejan G., je preiskava znova obtičala. 

Najdenega DNK ni v Interpolovi bazi, ostale sledi so šibke, policija nima novih osumljencev. Nad Splitom pa še naprej visi nelagodna senca krutega umora, prebivalci so sumničavi do vsakega, ki izstopa. "Meščani sumijo vsakega soseda, ki se obnaša neobičajno ali ima duševne težave. To je pripeljalo do zelo nezdrave atmosfere, ovira pa tudi reševanje primera," portal 24sata.hr navaja vir, blizu preiskave.

"Za umor niti nisem vedel"

"Bil sem pri prijatelju. V časopisu sem bral, da je nek avtomobil zletel s ceste, da je bil požar, za umor dekleta iz Mehike pa sploh nisem vedel. Nihče ni govoril o tem," pa izjavo osumljenega Srba, 45-letnega Dejana G., navaja Blic.

V Splitu je bil letos trikrat, vendar ne v času umora, prestal je poligrafski test, dokončno ga je izločila analiza DNK. Pod drobnogledom policije se je v povezavi z umorom Mehičanke znašel zaradi svojih potovanj v Split in dresov različnih športnih klubov, ki jih nosi.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.