Svet
9 ogledov

Umorili delavce volilne komisije

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Med sobotnimi parlamentarnimi volitvami v Afganistanu je bilo več nasilnih incidentov kot med lanskimi predsedniškimi volitvami. Ubitih več vojakov in civilistov.

Sile zveze Nato v Afganistanu (Isaf) so danes sporočile, da je bilo med parlamentarnimi volitvami več nasilnih incidentov kot med lanskimi predsedniškimi, vendar pa je število ubitih in ranjenih znatno manjše.

Natove sile so v soboto zabeležile 485 nasilnih incidentov, medtem ko so jih 20. avgusta lani med predsedniškimi volitvami našteli 479. Po navedbah afganistanskih virov je bilo v soboto ubitih 11 civilistov, štirje pripadniki varnostnih sil in 27 talibanov.

Sicer pa so bili v soboto ubiti tudi trije Natovi vojaki- dva v bombni eksploziji na jugu države, eden pa v napadu upornikov na severu. Letos je v Afganistanu življenje izgubilo že 515 tujih vojakov.

Našli trupla delavcev
Na severu Afganistana pa so danes našli trupla treh delavcev afganistanske volilne komisije, ki so jih domnevno ugrabili včeraj med parlamentarnimi volitvami v okrožju Čamtal v pokrajini Balh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.