Svet
10 ogledov

Umorili pravnukinjo Nelsona Mandele?

Nekdanji predsednik Južnoafriške republike je v prometni nesreči izgubil pravnuk Žurnal24 main
Pravnukinja Nelsona Mandele je umrla v prometni nesreči. Policija ne izključuje možnosti umora.

Trinajstletna Zenani Mandela je umrla v prometni nesreči, ki se je zgodila po slavnostnem koncertu, s katerim so odprli svetovno prvenstvo v nogometu v Južnoafriški republiki, so sporočili iz Fundacije Nelsona Mandele"Družina prosi za razumevanje v teh težkih trenutkih," so še sporočili iz fundacije.

Umorjena?
Policija je sporočila, da je 13-letno deklico s koncerta domov spremljala nekdanja žena Nelsona Mandele, Winnie Madikizela. V nesreči nihče drug ni bil poškodovan. Predstavnica policije Tummi Shai je dejala, da policija ne izključuje možnosti umora, saj naj bi se nesreča zgodila v zelo nenavadnih okoliščinah. Voznika avtomobila, v katerem je umrla deklica, so aretirali. Več podrobnosti policija ni hotela izdati.

V petek bi se moral nekdanji predsednik Južnoafriške republike Nelson Mandela udeležiti odprtja svetovnega prvenstva v Johannesburgu, kar pa se zaradi družinske tragedije najverjetneje ne bo zgodilo. Njegova fundacija je še sporočila, da bo odpovedal vse nadaljnje sestanke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.