Svet
10 ogledov

Umorjena profesorica bi se septembra upokojila

Katoliška šola v Leedsu Reuters
Britanska profesorica, ki jo je včeraj zabodel 15-letni dijak, bi se septembra upokojila. Motiv za umor še vedno ni znan.

Britanski mediji tudi danes obširno poročajo o včerajšnjem umoru na katoliški srednji šoli Corpus Christi Catholic College, ko je 15-letni dijak pred očmi sošolcev in sošolk zabodel 61-letno profesorico španščine Ann Maguire.

Ravnatelj šole Steve Mort je medijem povedal, da je bila profesorica Maguire 40 let "mati šole" ter da je znala ohraniti trezno in mirno glavo tudi v razburkanih okoliščinah. Pokojna profesorica bi se s septembrom upokojila.

15-letni dijak, ki jo je večkrat zabodel, zaradi česar je umrla, je še vedno v policijskem pridržanju. Danes naj bi ga zaslišali. Posebnega zaslišanja so bile deležne tudi priče dogodka; umoru je prisostvovalo več kot 30 dijakov. Tako dijakom kot zaposlenim na šoli so po dogodku že ponudili strokovno pomoč.

Pred šolo številni sedanji in nekdanji dijaki ter drugi pretreseni meščani Leedsa puščajo cvetje, vrstijo se vpisi v žalno knjigo in zapisi o pokojni profesorici na družbenih omrežjih.

Zakaj je tako tragično končala pod nožem svojega dijaka, policija še ne sporoča, prav tako šola glede tega ni podala uradne izjave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.