Svet
55 ogledov

Umorjena Švicarja bosanskih korenin

Hurgada Shutterstock
Ubita švicarska državljana, ki so ju našli zakopana na vrtu njune vile v egiptovskem turističnem letovišču Hurgada ob Rdečem morju, sta bila po poreklu iz Bosne in Hercegovine.

Po poročanju portala klix.ba, na katerega se sklicuje Tanjug, sta bila v Egiptu umorjena Fahrudin in Sejida Muratović po poreklu iz Teočaka v BiH. To je potrdila svakinja umorjenega para Fadila Muratović, ki s soprogom prav tako živi v Švici.

"Vsi smo v šoku. Pred novim letom bi se morala vrniti v Švico. A ker se deset dni nista javila, je njuna hči poklicala policijo, ki je odkrila, da sta bila umorjena in da so ju pokopali pod palmo na vrtu njune vile v Hurgadi," je povedala Fadila Muratović.

Po prvih informacijah je par umoril oskrbnik njune vile, pomagala pa sta mu dva prijatelja. Njihov cilj je bil oropati par.

Švicarska tiskovna agencija ATS je v petek poročala, da so lokalne oblasti po zločinu že aretirale oskrbnika in pomočnika, pri katerima so odkrili več vrednejših predmetov iz hiše Švicarjev. Tretjega osumljenca še iščejo.

Komentarjev 5
  • privat 10:01 05.januar 2014.

    to je bila sigurno srbska igra njihove morilske nagnjenosti do svojih sosednih narodov...stavim 10 € na to!

  • privat 09:59 05.januar 2014.

    ti si sigurno trofazni...ne poznaš zgodovine balkana. Napaka balkana je samo izmišljena država trofaznih ljudi. Vse se bo uredilo ,ko bo priznana država Vojvodina in Sadžak ali Sanjak. Takrat se bo zgodil preprečen poskus Avstroogerskega prestolonaslednjika Ferdinanda ,da poštima Balkan ...prikaži večkan v prave zgodovinske okvirje. Srbija samo Beograd z neutoljivo pravico YU ciganov ali romov do avtonomije ali pokrajine v samem beogradu.

  • Dioklecian 18:32 04.januar 2014.

    Po tvoji slovnici sodeč si ti tudi daleč od Slovenca.