Svet
10 ogledov

Umrl je "internetni dedek"

Peter Oakley Youtube
Umrl je "internetni dedek", ki je je bil prava spletna senzacija zaradi svoje aktivnosti pri kreiranju in nalaganju filmčkov na YouTube. Bil je dokaz, kako napačni so lahko stereotipi o starostnikih in njihovi uporabi sodobne tehnologije.

86-letni Peter Oakley je od leta 2005 na splet pod vzdevkom geriatric1927 objavil več kot 400 videov oziroma "vlogov", vsakega pa pričel z zanj značilnim pozdravom: "Pozdravljeni youtubarji!".

Videi so se nanašali na najrazličnejše teme, od tega, kako narediti pečenice in skuhati najboljši čaj, do njegovih spominov na mlade in vojne dni ter občutkov ob rojstvu britanskega prestolonaslednika.

Umrl je 23. marca, dober mesec po tem, ko je bil sprejet v dom za ostarele, saj je bolehal za rakom. Zadnji video je objavil 12. februarja in se v njem poslovil: "Za konec bi vas rad morebiti zadnjič pozdravil. Zato pozdravljeni."

Radoveden do konca

Oakley je bil kot 18-letnik vpoklican v britansko mornarico, kjer je bil radarski tehnik, po drugi svetovni vojni pa se je poročil in postal mehanik. V 90. letih minulega stoletja mu je umrla žena, kot vdovec pa je bil zelo osamljen in je prek spleta začel iskati nekoga za dopisovanje, poroča Daily Telegraph. Začel se je zanimati za YouTube in kmalu je postal aktivni "vloger", saj je do danes objavil 435 prispevkov. Leta 2006 je med drugim dejal, da je YouTube zanj dogodivščina, ki mu je popolnoma spremenila življenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.