Svet
56 ogledov

Umrl je oče cedevite

martin stanković, cedevita
1/4
Marko Prpić/Pixsell
"Življenje, kot ga piše cedevita" je slogan, ki predstavlja izdelek, ustvarjen leta 1969.

Umrl je upokojeni izumitelj cedevite, 80-letni Martin Stanković. "Izražamo globoko hvaležnost za njegov prispevek k razvoju znamke, ki je zaznamovala neko obdobje, in jo zvesto razvijamo naprej," so besede, s katerimi so od njega poslovili vodstvo in zaposleni v podjetju Cedevita, d. o. o. in Atlantic Group v današnji izdaji hrvaškega Večernjega lista.

Multivitaminski napitek cedevita je nastal davnega leta 1969, proizvodnja pa se je začela leto kasneje. Prvotna embalaža cedevite je bila steklenica z merico za doziranje, skupaj zapakirano v kartonski škatli. Spominjala je na zdravilo, prodajali pa so jo samo v lekarnah. Sicer je bila od vsega začetka zelo dobro sprejeta, zato so jo kmalu začeli prodajati tudi izven lekarn.

"Življenje, kot ga piše cedevita"

"Ko je predsednik Hrvaške gospodarske zbornice Nadan Vidosević dejal, da Hrvaški od neodvisnosti ni uspelo razviti nobenega novega svetovnega izdelka in da tako pogosto omeni uspeh cedevite, mi to kot znanstveniku predstavlja veliko zadovoljstvo. Če bi na Zahodu izumil podoben izdelek, bi se verjetno okitil z donosno menedžersko pogodbo in gotovo bi me pametno tržno izkoristili. Tu pa živim anonimno in od pokojnine, ki znaša štiri tisoč kun (okoli 530 evrov)," je v svojem zadnjem intervjuju povedal Stanković, poročajo hrvaški portali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.