Svet
20 ogledov

Umrl, ker je preveč delal

japonska, tokio, ulica Žurnal24 main
Družina Japonca, ki je umrl zaradi prevelike količine dela, bo dobila 493.135 evrov. Japonec je štiri mesece zapored vsak dan delal 14 ur.

24-letnik zadnje mesece ni imel niti enega prostega dne. Povprečno je vsak dan delal 14 ur. Mesečno je naredil preko 112 ur preveč.

Motoyasu Fukiage je prejšnji teden delal 272 ur. Restavracija, v kateri je bil zaposlen, mora zdaj družini izplačati 607 tisoč dolarjev (493.135 evrov).

"Družba in vodje so zanemarili dolžnost skrbeti za delovno razmerje tako, da življenje in zdravje uslužbencev ne bo ogroženo."

"Dajte mi sina nazaj"
Družina je sicer na sodišču dokazovala, da je sin umrl zaradi nepoštenega plačnega sistema v restavraciji. Uslužbenec restavracije, ki mesečno ni naredil vsaj 80 nadur, je namreč dobil nižjo plačo. "V resnici čutim, da sploh nočem tega denarja. Dajte mi sina nazaj," je povedal oče po razsodbi.

Odvetnik družine pa verjame, da bo ta primer močno vplival na verige restavracij, kjer uslužbenci delajo občutno preveč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.