Svet
25 ogledov

Umrl turist na plaži, zapleti z rešilcem

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
V Omišu je na plaži umrl turist. Reševalci so do mesta dogodka prišli hitro, a do plaže se niso mogli spustiti. Kot poročajo hrvaški mediji zaradi stopnic, ki jih je tamkajšnji lastnik naredil brez dovoljenj.

V zalivu Marušići na območju Omiša je prišlo do tragedije; umrl je 38-letni turist, katerega identiteta ni poznana. Hrvaški mediji se sprašujejo, ali bi bilo tragedijo moč preprečiti, saj reševalna ekipa do moškega na plaži enostavno ni imela dostopa.

Dalmacija News poroča, da so reševalci in tudi policisti sicer na mesto dogodka prišli pravočasno, vendar glede na to, da je zaliv pred leti ostal brez obračališča, ki so ga spremenili v privatno dvorišče, do plaže enostavno niso mogli.

Na poti do plaže je tudi 300 stopnic, ki so jih tam postavili brez dovoljenj. Oba primera so več let tehtali tudi na sodišču, a neuspešno. Območje za reševalna vozila ostaja še naprej nedostopno. Turistu žal ni bilo več pomoči, s čolnom so ga že mrtvega prepeljali v Mediće. Kaj je bil vzrok njegove smrti, bo pokazala obdukcija.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.