Svet
53 ogledov

Umrl veleposlanik BiH v Sloveniji

Slavko Puljic Pixsell
Ministrstvo za zunanje zadeve Bosne in Hercegovine je sporočilo, da je umrl veleposlanik BiH v Sloveniji, Slavko Puljić.

Kot so zapisali na spletni strani ministrstva, je veleposlanik Slavko Puljić umrl danes v Mostarju. Z ministrstva so še sporočili, da bodo javnost o datumu in kraja pokopa obvestili naknadno.

Slavko Puljić se je rodil 3. julija 1960 v Mostarju, kjer je končal osnovno in srednjo šolo. Šolanje je nadaljeval na vojaški akademiji v Beogradu. V svoji bogati vojaški karieri je bil med drugim načelnik združenega štaba oboroženih sil BiH za operacije in namestnik načelnik združenega štaba OSBiH za vire, s činom generalmajorja. Prejel je številne nagrade in odlikovanja.

Konec januarja 2012 je predal poverilno pismo predsedniku republike Slovenije Danilu Türku in nastopil funkcijo veleposlanika Bosne in Hercegovine v Sloveniji.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.