Svet
2023 ogledov

Umrla 12-letnica. "To nas zelo vznemirja"

Koronavirus Profimedia
Še ena smrt po okužbi s koronavirusom med najstniki.

V Belgiji je po zapletih z okužbo s koronavirusom umrla 12-letna deklica. "To je izjemno redek pojav, ki pa nas vse zelo vznemirja," je pri tem izjavil dr. Emmanuel André, predstavnik tamkajšnjega kriznega štaba za boj proti epidemiji.

V Belgiji je sicer po zadnjih podatkih zaradi novega virusa umrlo 705 ljudi. Glede primera 12-letnice za zdaj niso znani podrobni podatki.

koronavirus COVID-19 Ljubljana Najslabši dan Slovenija V Srbiji se stanje slabša. Italijanski scenarij?

Okrepitev raziskav

Evropska komisija je v okviru svojega poziva za nujne raziskave nove koronavirusne bolezni 19 medtem število projektov s prejšnjih 17 povečala na 18. Dodan je bil irski projekt HG nCoV19, ki je usmerjen v razvoj hitrega testa za koronavirus, so danes sporočili iz Bruslja.

Evropska komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Marija Gabriel je ob tem poudarila, da morajo zdravstveni delavci hitreje in natančneje diagnosticirati novi koronavirus, saj to zmanjšuje tveganje njegovega nadaljnjega širjenja. Izrazila je zadovoljstvo, da lahko v prizadevanja, ki jih financira EU, dodajo še en projekt za razvoj hitre diagnostike.

Komisija je poziv objavila januarja, do 6. marca pa je izbrala 17 projektov. Sedaj je izbrala še enega. Vsem izbranim projektom bo skupno na voljo 48,5 milijona evrov v okviru programa EU za raziskave in inovacije Obzorje 2020.

Projekti bodo omogočili 140 raziskovalnim skupinam iz vse Evrope, da sodelujejo pri spopadanju s pandemijo novega koronavirusa. Osredotočili se bodo na razvijanje hitrih diagnostičnih testov, zdravil in cepiv, pa tudi na razumevanje epidemije.

koronavirus COVID-19 Slovenija Zdravje Virus se je razširil v tri nove občine

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.