Svet
9273 ogledov

Umrla 6-letna deklica, smrt preiskuje policija

rešilec reševalno vozilo Hrvaška Profimedia
V splitski bolnišnici je umrla 6-letna deklica, ki je bila ob prihodu v slabem zdravstvenem stanju. Kaj se je dogajalo z deklico pred prevozom v bolnišnico, preverja policija.

Včeraj so v splitsko bolnišnico pripeljali 6-letno deklico, ki je bila v zelo slabem zdravstvenem stanju. Index.hr, ki se sklicuje na neuradne informacije, piše, da naj bi bili na otroku vidni znaki zanemarjanja in modrice. Deklico so poskušali oživljati, a neuspešno. 

Deklica je imela razvojne težave, zanjo pa je skrbela mama, ki je imela status negovalke. Kot je povedala direktorica splitskega centra za socialno delo Milena Drlje, so deklico poznali. "Nudili smo jim finančno pomoč, ki ji pripada zaradi njenega zdravstvenega stanja. Starši so se na nas obrnili tudi z drugimi vprašanji, zato smo jim svetovali, kaj storiti," je povedala. "Nobenih znakov ni bilo o neustreznem ravnanju staršev, ali da bi bili starši nasilni ali otroka zanemarjali," je dodala. 

Na vprašanje, ali bi modrice lahko bile posledica dekličinega zdravstvenega stanja, je Milena Drlje odgovorila, da o tem ne more soditi. "Na našem območju je več otrok, ki trpijo za hudimi boleznimi in nimajo stika z zunanjim svetom," je povedala in dodala, da center za socialno delo ni našel nobenih znakov zanemarjanja. 

V bolnišnici so potrdili, da je deklica imela več kroničnih bolezni in se je zaradi njih pred že zdravila pri njih. V sredo so jo v bolnišnico pripeljali z reševalnim vozilom in jo že med vožnjo oživljali. Deklica je imela zelo slab imunski sistem, težave z dihanjem, vzrok smrti pa bo dala obdukcija. 

dezurni@styria-media.si


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.