Svet
4 ogledov

Umrla blogerska babica

Mario Lopez so njeni občudovalci imenovali za blogersko babico. Po novici o njen Žurnal24 main
Umrla je Maria Amelia Lopez, ki je bila s 97 leti znana kot najstarejša blogerka na svetu.

Lopezova, doma iz španskega mesta Muxia, je postala svetovno znana, ko jo je pred dvema letoma njen vnuk vpeljal v svet interneta in je začela pisati lasten blog. V resnici je pisal njen vnuk Daniel, sama pa mu je besedilo narekovala. Na njem je govorila s stališča starejšega človeka, dotikala pa se je raznovrstnih tem, od politike do vsakdanjih težav, s katerimi se ukvarjajo starostniki. Velikokrat se je spomnila tudi na čase španske državljanske vojne in trpljenja pod diktatorjem Francom.

Njen blog na spletnem naslovu amis95.blogspot.com/ je imel od konca leta 2006, ko ga je ustvarila z vnukovo pomočjo, 1,5 milijona zadetkov, brali so jo ljudje s petih celin. Pred časom jo je sprejel celo španski premier José Luis Rodriguez Zapatero in se ji zahvalil za njen trud. Socialistični premier je gojil še toliko večje simpatije do Lopezove, ker je bila od otroštva do smrti tudi sama zagrizena socialistka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.