Svet
7530 ogledov

Umrla, še preden ji je lahko odgovoril

boeing 737 max
"Te pokličem, ko pristanemo," je sporočila možu, a njenega klica ni dočakal.

Shikha Garg je pred poletom možu poslala sporočilo, a njegovega odgovora ni prejela, saj je letalo, na katerem je sedela, strmoglavilo. Njen novopečeni mož - poročila sta se pred tremi meseci - je že imel kupljeno letalsko vozovnico za isti let, a ga je zaradi nujnega sestanka odpovedal. 

Garg je potovala na sestanek Združenih narodov v Nairobiju. "Vkrcala sem se na letalo. Te pokličem, ko pristanemo," je sporočila možu. Še preden pa ji je lahko odgovoril, je do njega prišla vest, da je letalo strmoglavilo, je poročal Times of India. 

Letalo boeing 737 max 8 je strmoglavilo le nekaj minut po vzletu iz etiopske prestolnice. Na letalu je bilo 157 potnikov iz 35 držav. Med njimi je bilo več kot dvajset zaposlenih pri Združenih narodih. 

boeing 737 max Svet Rdeča luč za letala boeing 737 max 8

Letala ostajajo na tleh

Po nedeljski nesreči je Evropska agencija za varnost v letalstvu (EASA) zaprla evropski zračni prostor za letala boeing 737 max 8 in boeing 737 max 9. Odločitev so sprejeli po tem, ko sta v zadnjih petih mesecih strmoglavili dve letali omenjenega tipa. 

EASA je zaprla evropski zračni prostor ne glede na to, ali so letala poletela iz EU ali iz tretjih držav, ne glede na destinacijo ter ne glede na to, ali gre za evropske ali tuje letalske družbe. Podobno odločitev so sprejele tudi druge države, med drugim Kitajska, Avstralija, Malezija, Oman, Združeni arabski emirati. Še vedno pa omenjena letala lahko letijo v ameriškem zračnem prostoru.

Boeing 737 max je sicer eno najnovejših in najnaprednejših komercialnih potniških letal na svetu. Proizvajalec je že napovedal, da bodo izvedli obsežno posodobitev programske opreme letala. 

letališče vkrcanje čakanje let Svet Ker je dve minuti zamudil, je preživel Stromoglavljenje letala v Etiopiji Tragedija Svet Strmoglavilo letalo s 157 ljudmi na krovu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.