Svet
24 ogledov

Umrla zaradi močnega električnega šoka

Kitajci čakajo na Iphone 5 EPA
23-letnica se je oglasila na telefon, ki je bil priključen na električno omrežje. Kmalu zatem se je zgrudila mrtva.

Apple je napovedal obširno varnostno preiskavo, povezano z njihovim najnovejšim telefonom iphone 5, potem ko naj bi zaradi električnega šoka umrla mlada Kitajka.

23-letna Ma Ailun se je oglasila na telefon, medtem ko se je ta polnil, nato pa se zgrudila na tla. Mladi Kitajki, ki je 8. avgusta načrtovala poroko, tudi hitra medicinska pomoč ni mogla več pomagati, piše britanski Daily Mail.

Njen brat je prepričan, da je umrla zaradi električnega šoka, ki jo je stresel med oglašanjem na telefon. Policija je telefon in pripomočke zasegla, sledi pa obširna preiskava.

Telefon naj bi Ma decembra kupila v uradni trgovini, prav tako naj bi uporabljala originalni polnilec. Zato je posebno preiskavo napovedal tudi Apple, predstavnik podjetja pa se je družini že opravičil: "Zelo smo žalostni, da se je zgodila taka tragedija, in družini izražamo naše globoko sožalje. Dogodek bomo raziskali in sodelovali pri uradni preiskavi."

Vse je možno ...

Mobilni telefoni sicer premorejo nizko električno moč, nekje med tremi in petimi volti, kar je precej manj, kot je potrebno, da človek začuti električni šok. Za to je potrebnih vsaj 36 voltov.

So pa strokovnjaki opozorili, da bi se lahko ob težavi s polnilcem, na primer ob poškodovanih žicah, zgodil šok tudi z močjo 220 voltov. Profesor na hongkonški univerzi Johnny Sin Kin-on je za tamkajšnji časopis povedal, da je nevarno uporabljati katerokoli napravo, priklopljeno v električno omrežje, pa naj gre za brivnik ali telefon.

Novica o nesrečni Kitajki je odjeknila ravno na dan, ko je v javnost prišla informacija, da je Apple izpadel iz deseterice najbolje sprejetih blagovnih znamk leta 2013.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.