Svet
4 ogledov

Umrla že osma žrtev

1/11
Žurnal24 main
Število žrtev ponedeljkovega morilskega pohoda se je povzpelo na osem, 13 je ranjenih. 48-letni napadalec je imel dovoljenje za orožje. Motiv naj bi bila sovražnost do Romov.
Fotogalerijo posledic strelskega pohoda si oglejte TUKAJ.

Moški je v ponedeljek dopoldne začel streljati v stanovanju romske družine, kjer je ubil štiri ženske in moškega, pred hišo je ustrelil še enega moškega, kasneje pa je streljal še v okna okoliških hiš, pri čemer je ubil žensko. Danes je strelskih ranam v bratislavski bolnišnici podlegel še en moški. V morilskem pohodu je bilo ranjenih 14 ljudi, med njimi tudi petletni otrok in policist. Policija je osumljenca obkolila, nato pa se je napadalec, šlo naj bi za nekdanjega vojaka, ubil.

Policija še ugotavlja vzrok za napad, pojavljajo pa se namigovanja, da 48-letnik ni več prenašal kriminalnih dejanj romske družine, zato se je odločil, da z njimi obračuna sam.

Junija taksist ubil 12 ljudi
Tovrstni napadi so precej pogosti v ZDA, a se jih zadnja leta več zgodi tudi v Evropi. Zadnji hujši se je zgodil junija v Veliki Britaniji, kjer je taksist ubil 12 ljudi, nato pa je ustrelil še sebe. Marca lani je 17-letnik v Nemčiji ustrelil 15 ljudi, med njimi deset dijakov in tri učitelje. Tudi v tem primeru si je storilec sodil sam. Na Finskem je septembra 2008 22-letni študent ustrelil deset študentov in profesorja, nato pa je naredil samomor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.