Svet
21984 ogledov

Umrla znana novinarka in urednica Dnevnika

tv studio kamera kamerman
Po kratki, a zelo hudi bolezni je umrla urednica in novinarka informativnega programa Nove TV.

Hrvaški medijski svet je pretresen. V 40. letu je umrla ena bolj znanih hrvaških urednic in novinark Tatjana Krajač.

Rodila se je 28. marca leta 1979. Med študijem na fakulteti za politične vede je začela delati na zagrebškem radiu Študent, kjer jo je pritegnilo politično novinarstvo in v katerem je preživela polovico svojega življenja.

Del ekipe Nove TV je postala leta 2003, v 15 letih dela v njihovem informativnem programu se je specializirala za spremljanje notranje politike: dela vlade, hrvaškega Sabora, dela predsednika in političnih strank.

Tatjana Krajač | Avtor: Pixsell Pixsell

Sodelovala je pri urejanju Dnevnika in številnih pomembnih projektih informativnega programa Nove TV.

Od leta 2000 dalje je spremljala vse predsedniške, parlamentarne, evropske in lokalne volitve, kot edina hrvaška novinarka pa je v Denverju spremljala tudi del ameriške bitke za predsednika med Barackom Obamo in Johnom McCainom.

Z veliko žalostjo se poslavljamo od Tatjane, ki bo v naših spominih zapisana kot izjemna novinarka ter izvrstna kolegica in sodelavka.

"Zapustila nas je ena od najboljših. V vseh pogledih. Za vedno bo ostala v naših srcih, za vedno bo ostala dobri dih redakcije Dnevnika Nove TV. Vsem se zahvaljujemo za izraženo sožalje," je povedala direktorica informativnega programa Nove TV Ksenija Kardum.

dezurni@zurnal24.si