Svet
0 ogledov

Umrli so zaklenjeni v podpalubju ladje

Migranti EPA
Italijanska mornarica je sporočila, da je locirala potopljeno razbitino ladje, na kateri naj bi minuli mesec umrlo okoli 700 migrantov. Razbitino so odkrili 85 milj od libijske obale na globini 375 metrov.

Tožilstvo na Siciliji, ki vodi preiskavo ene najhujših pomorskih nesreč v Sredozemskem morju v zadnjih desetletjih, je naročilo mornarici, naj poišče ladjo in ugotovi, ali bi jo bili možno dvigniti na površje.

Na ladji je bilo po nekaterih ocenah 750 ljudi, ko je izplula iz Libije. Brodolom je preživelo le 28 ljudi, v morju pa so našli le 24 trupel.

Ladja potonila po trku s trgovsko ladjo

Preživeli so povedali, da je bila večina migrantov, ki so si želeli v Evropo, zaklenjenih v podpalubju, ko se je prevrnila in potonila po trku s trgovsko ladjo, ki je odgovorila na klic v sili.

Proti dvema preživelima - kapitanu iz Tunizije in članu posadke iz Sirije - poteka preiskava zaradi nenaklepnega umora, povzročitve brodoloma, spodbujanja nezakonitega priseljevanja in nezakonitega pridržanja.

Italijanski premier Matteo Renzi je napovedal, da bodo ladjo dvignili z morskega dna, če bo mogoče, in žrtve dostojno pokopali.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.