Svet
11624 ogledov

Uničili Trumpov hotel

Donald Trump Epa
V igralniškem mestu Atlantic City v ameriški zvezni državi New Jersey so v sredo z miniranjem porušili nekdanji slavni hotel Trump Plaza, ki je propadel skupaj s stečajem nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa. Zadnja leta so deli poslopja padali na leseno promenado in ogrožali ljudi.

Trump Plaza je bil nekoč središče filmskih igralcev, športnikov, glasbenih in drugih zvezd, ki so se tam odmevno zabavali in zapravljali denar.

Hotel je bil nekoč največji dragulj Trumpovega imperija, zgrajenega v oblakih kreditov in zvezda igralniške meke vzhodne obale ZDA Atlantic Cityja. V sredo zjutraj so začele odmevati eksplozije in stolpnica se je v 20 sekundah sesula sama vase, da naredi prostor za kaj drugega.

"Sem so prihajali slavni kot so Hulk Hogan, Mick Jagger, Keith Richards. Imeli smo boksarski dvoboj Mika Tysona, videl sem Jacka Nicholsona in Warrena Beattyja, Madonno in Seana Penna, Barbro Streisand in Dona Johnsona, Mohameda Alija, Oprah. To so bili izjemni časi," je dejal nekdanji vodja dogodkov v igralnici od leta 1984 do leta 1991 Bernie Dillon.

Poslopje je leta 2016 kupil milijarder Carl Icahn, skupaj še z eno Trumpovo igralnico Taj Mahal, ki je ostala na voljo po enem od njegovih stečajev.

Propad Trump Plaze se je začel leta 1990, ko je Trump v bližini odprl Taj Mahal z ogromnim dolgom, ki ga je na koncu pahnil v stečaj. Vse je šlo za preživetje Taj Mahala, za Plazo pa ni ostalo nič.

Trump Plaza hotel je bil zadnji od štirih velikih hotelskih igralnic v Atlantic Cityju, ki so se zaprle leta 2014. V mestu je sedaj še vedno devet igralnic, kar je več kot dovolj za upokojence ameriškega severovzhoda, ki jih hranijo s svojimi prihranki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.