Svet
38 ogledov

Uniseks stranišča v osnovni šoli močno razdvajajo

stranišče, wc Žurnal24 main
Ena izmed novozgrajenih londonskih šol močno razdvaja javno mnenje. Starše razdvajajo predvsem stranišča, ki so za vse učence enotna, piše Independent.

Nova šola je stala okrog 12 milijonov funtov, pri tem pa niso postavili ločenih stranišč za dečke in deklice. Ne glede na peticijo, ki jo je zoper takšna stranišča podpisalo več kot 700 staršev otrok šole, je ravnateljica Kath Wheeler takšno novost podprla. Izpostavila je, da uniseks WC omogoča varem prostor, v katerem učenci lahko izkazujejo spoštovanje drug do drugega. Ravnateljica je dodala, da stranišča spoštujejo pravila pristojnega ministrstva.

Večina staršev otrok dotične šole novost zavrača, bojijo se tudi, da bi takšna stranišča otroke lahko navedla na prezgodnjo spolnost. "Ogromno je že zlorabljenih otrok, novost bo stanje na tem področju le še poslabšala. Če se karkoli slabega zgodi, bo odgovorna ravnateljica in njeni sodelavci. Odvratno," je komentiral eden izmed staršev. Starši so ogorčeni tudi zaradi dejstva, da se pred uvedbo takšne novosti šola ni posvetovala z njimi.

Peščica staršev se z uvedbo enotnih stranišč sicer strinja, menijo, da gre za velik korak v smeri enakopravnosti spolov. Ravnateljica Wheelerjeva je za Independet pri tem povedala še, da niso vsa stranišča na šoli enotna za oba spola. "Tisti otroci, ki ne želijo uporabljati enotnih stranišč, jim to niti ni potrebno."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • kapibara 07:57 28.november 2016.

    Točno, naj gre ravnateljica z 12 - 14 letniki na isto stranišče...

  • allstarr111 22:25 27.november 2016.

    Mislm da ta ki hoče tole uvest ni pravih angleških korenin, ker če bi bil, bi vedu da v bistvu oba wcja niti blizu nebi smela bit, če se vedeš konzervativno akngleško bi bila vsak na drugem koncu hodnika al ...prikaži več pa celo v drugem. Ta osebek z idejo je pa itak debil, plus UK ima tolko neke bagre iz nerazvitih dežel in jim je taka politika na WCju idealka. STarši bo mogli predlagat naj jo prvo poskusno vpeljejo za učitelje in vodstvo te šole, ter naredijo še extra vhod da bo lahko vsak zblojenec malo občudoval ta veleum.

  • antitrust 22:22 27.november 2016.

    Kam pa potem hodijo srat musliji ?