Svet
40 ogledov

Umorjeni z dvema streloma v glavo

Prekrito in prerešetano vozilo pobite britanske družine EPA
Podatki iz dveh mobilnih telefonov s kraja zločina bi lahko pojasnili, kako in zakaj so umrli Saad al Hilli, njegova žena Iqbal, še ena članica njune družine in francoska kolesarka. Okoliščine kažejo, da so umrli pod streli profesionalnih morilcev. Sedemletna hčerka iz kome, priča se boji za življenje.

Vse štiri žrtve so bile dvakrat ustreljene v glavo, kar je eden od zelo očitnih "podpisov" plačanih morilcev, je na tiskovni konferenci povedal francoski tožilec Eric Maillaud. Le kolesarka je bila ustreljena večkrat, verjetno ko je poskušala zbežati prizoru, na katerega je po naključju naletela.

Policija sedaj preiskuje teorijo, da so morilci družini sledili na njen dopust v francoske Alpe v bližini jezera Annecy ob francosko-švicarski meji. Hkrati pa se bodo detektivi lotili zasliševanj poslovnih partnerjev 50-letnega Saada Al Hillija, umorjenega očeta. Al Hilli je kot strokovnjak za vesoljsko tehnologijo v družbi Surrey Satellites Technology Limited namreč delal na tajnem projektu za korporacijo EADS, eno največih svetovnih družb s področja izdelovalcev vojaške opreme, je prišlo na dan.

Brat potrt

Britanski preiskovalci danes so znova zasliševali Zaida al Hillija, brata umorjenega Saada, potem ko je bil že v soboto na pogovoru s policijo. Ta zanika kakršenkoli spor z bratom zaradi denarja, zaslišali pa bodo tudi ostale člane družine. Brat naj bi bil sicer po porčanju prič zaradi novice o bratovi smrti povsem "na tleh".

Britanska policija je že včeraj preiskala dom umorjenih. "Naši domovi pripovedujejo zgodbe naših življenj in najti je mogoče različne stvari, ki podajajo neznana dejstva ali družinske skrivnosti," je za Sky News pojasnil nekdanji policijski detektiv Peter Bleksley.

Štiriletnica domov, sestrica iz kome

Iz Velike Britanije sta prišla teta in stric štiriletne hčerke umorjenih, ki se je med streljanjem skrila pod mamino krilo na zadnjem sedežu in ni bila ranjena. Po ugibanjih v medijih naj bi morilcem - bila sta vsaj dva - namreč prej zmanjkalo streliva in sta zbežala. Deklici so pod nadzorom psihologov in v sobici z živimi barvami, med katerimi bi se lahko počutila kar najbolj sproščeno, pokazali fotografijo matere. Deklica je ob tem nemudoma zavpila "mamica!", poročajo viri iz policije. V prihodnjih dneh jo bodo skušali psihično pripraviti na dejstvo, da njenih staršev ni več, še danes pa se bo vrnila domov v Veliko Britanijo k sorodnikom.

So jo mučili zaradi očeta?

Medtem pa se je njena sedemletna sestrica, ki so jo našli v bližini prerešetanega BMW-ja z zlomljeno lobanjo in kroglo v rami, zbudila iz umetne kome, poroča Daily Mail. Prav ona ima morda ključne podatke o morilcih. "To bo velikansko breme za tako mlado punco, ki je postala glavna priča dogodkov. Morala bo govoriti o svojem trpljenju, a morda bi lahko opisala morilce ali dala še kakšno drugo pomembno," je za Daily Mail še dodal neimenovani vir. Hkrati se pojavljajo ugibanja, zakaj je sedemletnica preživela pokol. Glede na njene poškodbe je precej verjetna teorija, da so jo morilci pred pokolom zvlekli stran od avta in z udarci ter strelom v rame vplivali na očeta. Nato so prerešetali avtomobil.

Komentarjev 3
  • Dejan Kodrič 01:46 10.september 2012.

    Ogromno je takih idiotov kot je esimslo.

  • puksicd 22:18 09.september 2012.

    TI nisi normalen! Idiot!

  • esimslo 20:01 09.september 2012.

    Še danes se pridruži igri in pomagaj Sloveniji , da si opomoremo od Vojne z Itlajani.Registracija na tej povezavi http://j.mp/NaW0IN Je spletna igra, kjer lahko postanete podjetnik, vojak, politik ali celo predsednik. Slovenija je že bila med ...prikaži večd mocnejšimi državami. Vendar pocasi pada zaradi premalega števila igrlacev.Trenutno v Sloveniji sodeluje slabih 630 ljudi trenutno najvecja država pa je Polska s kar 3,120 prebivalci. Slovenija ima zelo velik potencial in za razvcet potrebuje vec ljudi. Trenutno nacrtujemo ter že izvajomo napad nad Itlajane ter obrambo pred Madzari.Zavezniki Slovenije so zlo dobro sodelujemo z Hrvati, Grki in še in še…..Trenutno smo najbolj povezani s Hrvati ter Grki predvsem zato, ker veliko naših preostalih zaveznikov, ne pomagajo kot bi lahko oziroma morali. Naši najvecji nasprotniki so Madzari,italjani ter njihovo zavezništvo, ki trenutno prevladuje na vseh podrocjih.Zaenkrat se kar dobro