Svet
0 ogledov

Upanja vse manj

Pri reševanju pomaga tudi plovilo hongkonških gasilcev. Žurnal24 main
Vse manj je upanja, da je osemnajst ukrajinskih mornarjev, ki so ujeti na vlačilcu Naftogaz 67, še živih.

Vlačilec, ki je v soboto trčil s kitajsko tovorno ladjo, je že dva dni na morskem dnu na globini 37 metrov. Na njem je še vedno 18 ukrajinskih mornarjev, ki se jim ni uspelo rešiti s hitro potapljajočega se plovila.

Hongkonške oblasti so pospešile iskanje, saj želijo čim prej priti do mornarjev. Kljub temu pa njihove napovedi niso optimistične. Ker so mornarji v vodi, ki ima približno 17 stopinj Celzija, že več kot 12 ur, je po mnenju strokovnjakov malo možnosti, da je kateri izmed 18 mož še živ.

"Potapljači vztrajno trkajo po ladijskem trupu, v upanju, da bodo dobili znak, da so v notranjosti preživeli," je dejal direktor marine Roger Tupper. Odziva do zdaj še ni bilo. Izjemno težki pogoji onemogočajo potapljačem, da bi vstopili na razbitino. Težave jim povzročata močan tok in slaba vidljivost. V vodo je padla tudi možnost, da bi potopljeni vlačilec poskušali premakniti v plitvejše vode.

Na pomoč so poklicali največjo azijsko reševalno ladjo Hua Tianlong iz Kitajske, ki pa naj bi na prizorišče prispela šele proti koncu tedna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.